Rollsy z cukinii z serkiem

Rollsy z cukinii z serkiem

Planujesz domówkę? Mamy dla Ciebie idealny przepis – szybki, prosty w wykonaniu, a do tego efektowny. Przygotuj smakowitą przekąskę - Rollsy z cukinii, a udany babski wieczór masz gwarantowany. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: ok. 20 min

Składniki:

  • młode cukinie – 2 sztuki
  • oliwa – 1 łyżka
  • serek śmietankowy z jogurtem np. Milandia od OSM Piątnica - 1 sztuka
  • wędlina dojrzewająca – ok. 16 plasterków
  • oliwki zielone
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Cukinię pokroić wzdłuż  w cienkie plasterki, posmarować z obu stron w oliwą, następnie oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowane plasterki przełożyć do blaszki i upiec
w rozgrzanym do 220°C  piekarniku, żeby zmiękły (mogą się lekko zrumienić). Następnie wyłożyć z piekarnika i wystudzić. Każdy plasterek posmarować serkiem, położyć plasterek wędliny dojrzewającej, oliwkę i delikatnie zrolować.

Smacznego!