Napój z mango i brzoskwini
15 czerwca, 2016Ten pożywny napój jest doskonałym źródłem witaminy B2, A, karetonoidów, witaminy C, a także wapnia. Polecany w osłabieniu, po przebytych przeziębieniach i chorobach grypopodobnych. Witaminy A, C i karetonoidy wspomogą działanie układu immunologicznego.
Składniki:
- 1 mango,
- 1 brzoskwinia,
- 5 łyżek soku pomarańczowego,
- 150 ml niskotłuszczowego jogurtu,
- 2 łyżeczki płynnego miodu.
Wykonanie:
Mango i brzoskwinię obrać i usunąć pestki, pokroić miąższ i miksować do otrzymania jednolitej konsystencji, dodać pozostałe składniki i jeszcze raz zmiksować. Podawać schłodzony.
Przeciwwskazania:
– osoby z alergią na pyłki drzew, u których występuje syndrom alergii ustnej
– osoby uczulone na białka mleka krowiego
– osoby odchudzające się
Sprawdź również: Szwajcarski przepis na lody z mango