• Imbir – jak go stosować w kuchni?

    Imbir – jak go stosować w kuchni?

    Imbir - jak go stosować w kuchni? Ma specyficzny smak, zapach i wygląd. Najczęściej sięgamy po niego zimą, gdyż świetnie rozgrzewa. Zobaczmy, co można zrobić...
  • Rozgrzewające napoje na jesień i zimę

    Rozgrzewające napoje na jesień i zimę

    Rozgrzewające napoje są niezastąpione, gdy marzniemy w zimowe krótkie dni. Dodają nam energii, sprawiają, że robi nam się cieplej. Są aromatyczne i bardzo smaczne. By...
  • Rozgrzewające zupy

    Rozgrzewające zupy

     Rozgrzewające zupy W chłodne jesienne i zimowe dni marzymy tylko o jednym - rozgrzać się. Nasze codzienne menu wzbogacamy o produkty i orientalne przyprawy, które...
  • Marynata brzoskwiniowo-imbirowa

    Marynata brzoskwiniowo-imbirowa

    Chiang w Chinach czy Shoga w Japoni - niezależnie od nazwy imbir wszędzie smakuje identycznie doskonale, czy to w formie suszonej przyprawy, czy też startego...
  • Gałgant - korzeń życia

    Gałgant - korzeń życia

    Galangal zwany inaczej gałgantem chińskim lub dzikim kardamonem to okazała bylina. Pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej. Dziko rośnie w Malezji. Uprawiany jest m.in.: w Chinach...