Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim. Pomysł na obiad
1 maja, 2016Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim
Składniki:
- 5 średnich ziemniaków
- 150g boczku wędzonego parzonego
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- pieprz, majeranek
- Sos tatarski PREMIUM Tarsmak
- szczypior
Wykonanie:
Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, doprawić pieprzem i majerankiem. Do podsmażonego boczku dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem, złożyć razem i dokładnie zawinąć w podwójną folię aluminiową. Piec w żarze do miękkości (około 45 – 50 minut)
Podawać z Sosem tatarskim PREMIUM Tarsmak, posypane obficie szczypiorkiem.
Inne pomysły:
Panierowane skrzydełka
Podlaska babka ziemniaczana
Smacznego!