Tarta pełna witamin i kolorów!
25 października, 2016Najwyższy czas dodać kolorów tej jesieni! Proponujemy pyszną bombę witaminową, która rozgrzeje i poprawi humor. Wszystko za sprawą zielonych brokułów, czerwonej cebuli i pysznie ciągnącego się żółtego sera. Przedstawiamy Wam szybki i prosty w przygotowaniu przepis na wyjątkową tartę!
Składniki, potrzebne do przygotowania tarty z żółtym serem, brokułami i cebulą:
– gotowy spód od pizzy
– łyżka masła
– 1 pokrojona w piórka cebula
– 1 średni brokuł podzielony na różyczki
– 2 łyżki musztardy francuskiej
– 100 g sera Gouda MSM Mońki
– 1 jajko
Wykonanie:
Na początek rozpuszczamy masło na patelni. Następnie należy dorzucić na patelnię cebulę i mieszać aż się zeszkli, po czym odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie gotujemy brokuły w osolonej wodzie. Gdy będą gotowe – odcedzamy i odstawiamy aż do ostygnięcia.
Drugi etap to oczywiście ciasto! Należy rozwałkować cienko ciasto na pizzę, posmarować je roztrzepanym jajkiem, a następnie musztardą, zostawiając 2 cm z każdej strony. Na wierzchu układamy ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypujemy startym serem. Pieczemy 15 minut w rozgrzanym do 200°C piekarniku i… gotowe! Czas na konsumpcję pysznej, kolorowej bomby witaminowej.
Tarta z cukinią i kozim serem
Kuchnia gwiazd – tarta ze szpinakiem Demi Moore
Opracowanie: Ania Tobiasz