Proste ciasto z owocami – Malinowy clafoutis
14 lipca, 2016Jeżeli kochasz ciasta i owoce – ten prosty przepis na owocowe ciasto z malinami spodoba ci się. Kruchy lub drożdżowy spód, przecier owocowy i do tego kruszonka…Przepis pochodzi z programu „Świeże smaki z Anną Olson” z Polsat Food Network.
Składniki:
- ½ szklanki zmielonych migdałów
- ½ szklanki cukru
- ½ szklanki brązowego cukru
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 1 szklanka kremówki
- 1 szklanka malin
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zmieszaj ze sobą migdały, cukier, cukier brązowy i skrobię. Dodaj jajka, żółtka i kremówkę i dokładnie rozmieszaj. Przełóż do naczynia żaroodpornego lub natłuszczonej formy i posyp równomiernie malinami. Piecz przez 35 minut do złotego koloru.
Inne przepisy Anny Olson:
Tartinki z jeżynami i beząTen deser od Anny Olsen możesz przygotować na każdą okazję! |
Warkocz z ciasta duńskiegoZ dossier Anny Olson wybraliśmy dla Was ciekawe świąteczne propozycje, które urozmaicą wielkanocne menu. |