Zupa krem z avocado

Zupa krem z avocado

To świetny pomysł na kremowy letni chłodnik. Jeśli dodasz do niego pomidory i świeże zioła, otrzymasz fantastyczną, orzeźwiającą letnią zupę

Składniki:

Na 4 porcje:

  • 300 ml jogurtu naturalnego,
  • 1 dojrzałe avocado,
  • Sok z jednej cytryny,
  • 1 szklanka wody,
  • sól, pieprz,
  • kilka liści świeżej, chrupiącej sałaty,
  • zioła (koperek, pietruszka, szczypiorek, świeża kolendra) według uznania.

Wykonanie:

Zmiksuj razem jogurt, avocado i sok z cytryny na gładką masę. Dodaj wodę oraz przyprawy. Podawaj zupę z kawałkami sałaty oraz pomidorkami koktajlowymi. Udekoruj zupę ziołami według uznania.

Dobry pomysł: zanim podasz zupę, schłodź ją w lodówce przez 10 - 15 minut. Jeśli schłodzisz zupę zbyt mocno - utraci ona swój niepowtarzalny smak.

   Zobacz również: