Włoska zupa warzywna

Włoska zupa warzywna

liczba porcji / 4
czas przygotowania / 14 min
na porcję: 522 kJ/125 kcal

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonych warzyw
  • farmerskich
  • 1 opakowanie mrożonej fasoli szparagowej
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka pietruszki
  • 1 łyżka bazylii
  • sól i pieprz
  • 50 g parmezanu

Wykonanie:

  1. Warzywa farmerskie, fasolę szparagową, bulion i koncentrat pomidorowyumieścić w naczyniu bez otworów. Ustawienie: 100°C, czas: 14 min.
  2. Pietruszkę i bazylię posiekać i dodać do zupy po ugotowaniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Bezpośrednio przed serwowaniem posypać zupę parmezanem.
  4. Podawać z bruschettą.