Tarta z motylkiem

Tarta z motylkiem

Bajkowe motylki z galaretki na pysznej tarcie to świetny deser na każdą okazję! Nie lubicie galaretki? Zastąpcie ją owocami.

Składniki:

  • Gotowe małe tarty (lub upieczone własnoręcznie według ulubionego przepisu),
  • bita śmietana,
  • różnokolorowe galaretki w kształcie półkola,
  • czekoladowe wafle w kształcie rurki,
  • kilka rodzynek.

Wykonanie:

  1. Gotową tartę wypełnij bitą śmietaną.
  2. Dwie galaretki o tym samym kolorze przetnij na pół.
  3. Ułóż je na tarcie tak, żeby utworzyły skrzydła motyla. Pośrodku ułóż czekoladową rurkę.
  4. Rodzynki za pomocą nożyczek poprzecinaj na pół i ułóż je u wezgłowia motyla tak, żeby przypominały czułki.

Smacznego!