Tarta z cukinią

Tarta z cukinią

Składniki:

ciasto na tartę

2 cukinie

2 pomidory

puszka tuńczyka

3 jajka

200 ml śmietany

2 łyżki musztardy

świeża bazylia

stary ser ementaler

sól i pieprz

Przygotowanie:

Wyłóż formę ciastem na tartę. Posamruj ciasto musztardą. Wyłóż na ciasto odsączonego z wody tuńczyka.

Umyj i pokrój cukinię. Wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez 5 minut. Odcedź.

Umyj i pokrój pomidory. Połóż na tartę.

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

W miseczce pomieszaj jajka ze śmietaną. Dodaj bazylię.

Odcedź cukinię i wyłóż na pomidory. Wylej zawartość miseczki na tartę.  Posyp startym serem.

Piecz ok. 20 minut.

29.06.2009