Sandacz na bagietce

Sandacz na bagietce

Grillowana ryba jest znacznie zdrowsza niż ta z patelni. Sandacz na bagietce to  prosty przepis na obiad czy lunch. To świetny pomysł również na przekąskę podczas przyjęcia.

Składniki:

Ilość: dla 4 osób

Czas przygotowania:25 min + czas marynowania

  • filet z sandacza, 600g,
  • cykoria, 2 szt.,
  • papryka mix, 2 szt.,
  • oliwa z oliwek, 50 ml,
  • bagietka, 1 szt.,
  • masło, 50g.
  • Przyprawy KAMIS: Przyprawa do potrawa z grilla Grzanki złociste, Przyprawa do ryb, 2 łyżki, Przyprawa do potraw z grilla Warzywa grillowane.

Wykonanie:

Sandacza pokroić na porcje, oprószyć przyprawą do ryb, skropić oliwą, odstawić na kilka godzin. Warzywa pokroić na cząstki, posypać przyprawą do potraw z grilla Warzywa grillowane. Bagietkę pokroić, posmarować masłem wymieszanym z przyprawą do grilla Grzanki złociste. Sandacz wraz z dodatkami piec na grillu kilkanaście minut.

Zobacz też: