Sałatka z fety z truskawkami i rukolą

Sałatka z fety z truskawkami  i rukolą

Składniki:

  • 0,2 kg truskawek
  • 0,5 kostki fety
  • mały pęczek rukoli
  • mała główka sałaty (ciemna lub jasna, karbowana albo masłowa, możesz także pomieszać kilka rodzajów sałat ze sobą, to pole do popisu dla twoje inwencji)
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek.

Przygotowanie:

Truskawki umyj, osusz i usuń szypułki. Sałatę opłucz w dużej ilości wody, osusz i porwij liście na mniejsze kawałki. Rukolę  opłucz i osusz.
Na dno miski wrzuć porwaną sałatę, truskawki i rukolę. Kostki fety powkładaj między liście sałat. Nie mieszaj fety z sałatami, ponieważ ten ser się bardzo maże i „pobrudzi” całą sałatkę.

Obok podaj oliwę z oliwek i ocet balsamiczny.
Możesz także posypać sałatkę miętą.

22.06.2009

Zobacz też:

Łatwe i szybkie przepisy na 30 dni >>>