Sałatka jarzynowa z ryżem

Sałatka jarzynowa z ryżem

Jarzynowa sałatka to dobry pomysł na przekąskę pełną witamin. Przygotujesz ją szybko i łatwo.

Składniki:

Na 4 porcje ( 1 porcja 190 kcal):

  • 1/2 szklanki brązowego ryżu
  • 1 marchew 
  • 1 seler
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 gotowane jajko
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka sosu winegrette
  • przyprawy: sól, pieprz, imbir

Wykonanie:

Ryż ugotować. Warzywa ugotować w skórce. Następnie warzywa obrać, cebulę ogórki kiszone, jajko, jabłko, czosnek pokroić i połączyć wszystkie składniki. Dodać 1 łyżkę sosu winegrette, wymieszać.