Ryba po grecku

Ryba po grecku

Ryba po grecku cudownie smakuje nie tylko od święta. Zobacz, jak w łatwy sposób możesz ją przygotować.

Polska, 60 minut, ryby, łagodne, łatwe.

Dla 4 osób.

Wykonanie:

Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami, cebulę pokrój w piórka.

Posyp filety z ryby Przyprawą do ryb KNORR i odstaw do lodówki.

Podsmaż w dużym garnku na oleju wszystkie warzywa. Smaż około 5 minut, następnie dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, ketchup i pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze około 10 minut ciągle mieszając, a gdy warzywa będą już miękkie dopraw je do smaku kostką Rosołu warzywnego KNORR i pieprzem.

Oprósz kawałki ryby w mące i obsmaż na patelni.

Podawaj rybę przykrytą sosem, możesz spożywać ją na zimno bądź na ciepło.

Materiały: KNORR

Zobacz też: