Różowy krokodyl

Różowy krokodyl

Zróbcie razem z pociechą ciasto - krokodyla. W trakcie gotowania możecie wymyślać różne historyjki o tym, dlaczego krokodyl jest różowy.

Składniki:

  • Babka (o dowolnym smaku) w kształcie "wianka"
  • Krem do tortów (najlepiej białego koloru)
  • Odrobina soku z gotowanego buraka (do zabarwienia kremu na kolor różowy)
  • Żelki w kształcie serc i kwiatków do ozdoby
  • Kolorowe pastylki (dołączane do jogurtów)

Wykonanie:

  1. Podziel babkę na trzy kawałki
  2. Ułóż kawałki w kształcie fali.
  3. Poprzycinaj z obydwu stron. Ze ścinków wytnij łapy i za pomocą kremu przyklej je do tułowia krokodyla.
  4. Całość pokryj wcześniej przygotowanym kremem.
  5. Do jasnej strony żelków przyklej kremem brązowe pastylki - oczy. Całość umieść na krokodyle. Zielone pastylki posłużą do nosa i łap, a resztę żelków - do "ciała".

Smacznego!