Pulpeciki z indyka duszone z warzywami

Pulpeciki z indyka duszone z warzywami

Pulpeciki duszone z marchewką, pieczarkami i  cebulą. Szybki sposób na pożywny obiad.

Składniki:

  • pulpeciki z indyka firmy Indykpol
  • czerwona cebula 1 szt.
  • pieczarki 30dag
  • marchewka 3 szt.
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku

Wykonanie:

Myjemy warzywa, następnie cebulkę kroimy w piórka, pieczarki i marchewkę w plasterki. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na patelnię cebulę, gdy się zarumieni dodajemy pieczarki oraz marchewkę. Warzywa przyprawiamy i smażymy 10-15 min. Następnie dorzucamy pulpeciki, zalewamy wodą i dusimy. Wyśmienicie smakują z ryżem.

Przepis oraz zdjęcie: Indykpol