Pierś z kaczki z rusztu

Pierś z kaczki z rusztu

Pierś z kaczki zapieczona na ruszcie to wykwintne danie na kazdą okazję  - zarówno na przyjęcie w towarzystwie przyjacioł, jak i na co dzień.

Składniki:

Ilość: dla 4 osób

Czas przygotowania: 15 min + czas marynowania

  • pierś z kaczki, 4 szt.,
  • oliwa, 2-3 łyżki,
  • pomarańcza, 2 szt.
  • jogurt naturalny, 200g,
  • miód,1 łyżka
  • Przyprawy KAMIS: Przyprawa do potraw z grilla Skrzydełka ogniste, Kamis Fit up! Sos sałatkowy energetyczny.

Wykonanie:

Pierś z kaczki natrzeć oliwą, miodem oraz przyprawą do potraw z grilla skrzydełka ogniste, odstawić na kilka godzin. Jogurt wymieszać z sosem sałatkowym energetycznym z linii Kamis Fit up! i sokiem wyciśniętym z pomarańczy . Piersi piec na grillu około 25 minut, podawać z sosem.

 Materiały prasowe

Zobacz też: