Pierś gęsia marynowana

Pierś gęsia marynowana

Pierś gęsia Przysmak Wokulskiego Indykpol - aromatyczne mięso drobiowe, gotowe do pieczenia, zachwyci gości.

Składniki:

  • Pierś gęsia marynowana firmy Indykpol " Przysmak Wokulskiego" 1szt.
  • konfitura z borówek lub żurawiny

Wykonanie:

Włożyć zamrożoną pierś skórą do góry do brytfanny lub żaroodpornego naczynia. Wstawić do nagrzanego do temperatury 200 stopni C piekarnika. Piec pod przykryciem około 100 minut, na ostatnie 15 minut zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i zdjąć przykrycie w celu uzyskania chrupiącej brązowo-złocistej skórki.

Można upiec po rozmrożeniu, wtedy należy skrócić czas pieczenia o 10 minut. Kroić na cienkie plastry, każdą z połówek osobno, ukosem do linii mostka. Doskonałe z konfitura z żurawin lub borówek.

Przepis oraz zdjęcie: Indykpol