Mus z szynki w rzodkiewkach

Mus z szynki w rzodkiewkach

Oryginalny pomysł na mus - pastę z szynki, serka topionego i masła, który można dekoracyjnie podawać w rzodkiewkach lub na pieczywie.

Składniki:

Przepis na 6 osób:

  • 1serek topiony
  • 20 dag dowolnej wędliny z indyka - filet specjał, szynka Guliwer, szynka z piersi indyka
  • 10 dag miękkiego masła
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • pieprz

Wykonanie:

Wędlinę zmiel 2-krotnie w maszynce do mielenia. Masło rozbij mikserem i połącz z serkiem topionym i szynką, dopraw pieprzem. Z rzodkiewek wydrąż środki, miąższ drobno pokrój i połącz z musem szynkowym. Nakładaj dekoracyjnie mus do rzodkiewek.

Przepis oraz zdjęcie: Indykpol