Łosoś z grilla

Łosoś z grilla

Najlepsze z najlepszych czyli soczyste i aromatyczne ryby morskie z grilla. Nasz przepis spodoba się zabieganym - filety z morskich ryb dostaniesz w każdym sklepie, a głodni gości nie będą musieli martwić się o ości. A oto przepis na łososia, który możesz zastosować do każdej innej morskiej ryby.

Składniki:

  • 75 dag łososia
  • 10 dag masła
  • sól
  • pieprz biały świeżo mielony
  • kminek Prymat
  • papryka słodka Prymat

Przygotowanie:
Porcje filetów z łososia posolić, popieprzyć, posypać kminkiem i papryką; ułożyć na mocno rozgrzanym ruszcie, obłożyć kawałkami masła i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Podczas pieczenia często smarować masłem. Po zdjęciu z grilla ułożyć na półmisku i podawać z ryżem i sałatką.

Sprawdź również:

Zupa selerowa

Seler zawiera bardzo dużo cennych składników odżywczych. Sięgaj po niego jak najczęściej. Oto prosty przepis na zupę z selera Składniki: ...

Zdrowe przekąski do pracy - podjadanie jest ok!

Podjadanie bez wyrzutów sumienia, czyli Chipsy, groszki czekoladowe, popcorn, tłuste fast foody… Każda z nas ma tego typu grzeszki na...

Kuchnia gwiazd - tarta ze szpinakiem Demi Moore

Demi Moore jest wegetarianką, a ostatnio nawet przeszła na dietę wegańską. Nie wyobraża sobie życia bez szpinaku. Je go na surowo, przygotowuje smoothis,...