Kotlety wieprzowe z mlekiem

Kotlety wieprzowe z mlekiem

Kotlety wieprzowe namoczone w mleku będą delikatne i nadadzą się nawet dla dzieci. Mielony kminek nie tylko nada tej potrawie doskonałego smaku, ale także dzięki swym zdrowotnym właściwościom poprawi trawienie.

Składniki:

  • 75 dag schabu bez kości,
  • sól,
  • ½ szklanki mleka,
  • 2 łyżeczki pieprzu czarnego świeżo mielonego
  • 1 łyżeczka kminku mielonego Prymat,
  • 3 łyżki masła.

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry, lekko  rozbić je tłuczkiem, posolić, skropić mlekiem, posypać pieprzem i kminkiem i skropić stopionym masłem. Tak przygotowane plastry mięsa ułożyć jeden na drugim i odstawić  w chłodne miejsce, aby skruszały. Następnie układaj je na mocno rozgrzanym ruszcie, skropić stopionym masłem i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Podawać z ziemniakami i mizerią.