Grillowany pstrąg ze szparagami

Grillowany pstrąg ze szparagami

Grillowany pstrąg to przepis w sam raz na letni poczęstunek. Szparagi nadadzą mu elegancji i wykwintności.

Składniki:

Ilość: dla 4 osób

Czas przygotowania: 30 min

  • pstrąg filet, 8 szt.
  • szparagi zielone, 8 szt.
  • masło, 50 g
  • boczek w plasterkach, 100g
  • Przyprawy KAMIS: Kamis Fit up! Do potraw z ryb i owoców morza, Pieprz cytrynowy

Wykonanie:

Filety z pstrąga posypać mieszanką Kamis Fit up! Do potraw z ryb i owoców morza, lekko oprószyć pieprzem cytrynowym, posmarować masłem. W tak przygotowane filety pstrąga zawinąć blanszowane szparagi, całość owinąć boczkiem. Piec na grillu ok. 15 min.

Źródło: Materiały prasowe

 

Zobacz też: