Faszerowane pomidory

faszerowane_pomidory.jpg
Opis: 
Jest to bardzo łatwy i szybki w wykonaniu przepis.
Sk3adniki: 
  • 8 dojrzałych, jędrnych pomidorów
  • puszka zielonego groszku
  • konserwowego
  • 25 dag żółtego, pikantnego sera
  • 1/2 szklanki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 8 średniej wielkości liści sałaty
  • posiekana natka pietruszki

Wykonanie:

Z pomidorów ścinamy wierzchy, łyżeczka usuwamy miąższ i pestki, wnętrza lekko oprószamy Soła i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce.

Przygotowujemy farsz:
ser kroimy w drobna kostkę (nie większa niż ziarenka groszku), groszek odsączamy, składniki łączymy z majonezem, doprawiamy do smaku. Przygotowane pomidory nadziewamy farszem, układamy na liściach sałaty, posypujemy zielenina. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

fot. Mirosław Baryga
Copyright C Publicat S.A. MMIV, All rights reserved

Prezentowany przepis pochodzi z książki Ewy Aszkiewicz
pt. Kuchnia Polska.
1001 przepisów
wyd. PUBLICAT S.A



		

O NAS | REKLAMA | REGULAMIN / POLITYKA PRYWATNOŚCI | KONTAKT | PRACA | mieszkania | łazienki | okna
Mamypomysl.pl copyright © 2011 NGMC Natalia Głowacka tworzenie cmstworzenie cms