Barszcz czerwony z jabłkiem a‘la grzaniec

Barszcz czerwony z jabłkiem a‘la grzaniec

Instagram/ @kneadyandhungry

Pożywna, rozgrzewająca zupa jest idealna na zimowe, chłodne dni, a także na świąteczny stół.

Składniki:

  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 2 cebule średniej wielkości,
  • ¼ selera,
  • ziele angielskie - kilka ziarenek,
  • 1 kawałek cynamonu,
  • 2 ziarenka goździka,
  • 1 gwiazdka anyżu,
  • 1 torebka Barszczu czerwonego z jabłkami KNORR,
  • 2 łyżki soku z cytryny/skórka otarta z połówki cytryny,
  • 1 mały kawałek świeżego imbiru,
  • miód.

Wykonanie:

Zalej umyte i obrane warzywa ok. 1 l zimnej wody, dodaj przyprawy, imbir i na wolnym ogniu ugotuj warzywny wywar.
Przecedź wywar przez sito, dodaj Barszcz czerwony z jabłkami KNORR, dokładnie wymieszaj.

Dopraw zupę do smaku sokiem, skórką z cytryny, startym imbirem i miodem.

Zobacz również:

Więcej przepisów na Boże Narodzenie >>>